Mölyt

18.11.2022 syntyi neljä urospentua yhdistelmästä Tinttaraisen Nurinkurin ja Hallanevan Surinaherttu. Yhdistelmä koiranetissä.

Kotia etsii velä Mölinä. Mölille etsin koirakokenutta kotia, jolla on halua kouluttaa koiraa. Lajilla tai kisatavoitteilla ei ole väliä, mutta tuntuu, että Möli kaipaa muutakin kuin vain lenkkeilyä ja perusarkea. Mölinä on erittäin itsenäinen pentu, joka uusissakin paikoissa irtoaa kauas ihmisestä, jos (ja kun) löytää jotain mielenkiintoista. Möli on ketterä ja kekseliäs. Se tuli ainoana pennuista pentulan 40cm korkean kulkuesteen yli ja löytyi milloin mistäkin ennen kuin korvasin esteen kompostiaidalla, jolloin emokaan ei enää päässyt pentulaan halutessaan. Se on ollut myös ainoa pennuista, joka on löytänyt reitin alueelle, johon olen laittanut tavaroita pennuilta turvaan. Möli rakastaa taistelemista, erityisesti, jos vastapuoli on lahje tai sukka. Rakenteeltaan Mölinä on melko kevyt, vaikka syntymästä asti ensimmäiset 5 elinviikkoa se oli huomattavasti veljiään suurempi.

Surina on jo viisivuotiaaksi ehtinyt sijoitusnarttuni, jonka sijoitusperhe on ollut ihanan joustava, vaikka kaksi ensimmäistä astutusyritystä eivät onnistuneet ja senkin jälkeen minulla oli vaikeuksia löytää uros, joka läpäisisi sekä minun että jalostustoimikunnan seulan. Surinalla on B/B lonkat (indeksi 11/22 94), 0/0 kyynärät, 0/0 polvet, selkä VA0, SP0 ja LTV0 ja terveet silmät (8/22). Surina on on geenitestien perusteella PRCD-pra a (vanhempien perusteella) ja IFT122-pra B. Surina on luonnestestattu yhteispistein 110+++. Surina on tasapainoinen ja helppo perhekoira, jonka oma ihminen oli 12-vuotias Surinan tullessa taloon. Tämä kaksikko pystyy kulkemaan yhdessä missä vain. Surina on hiukan vässykkä ja mukavuudenhaluinen, mutta liikkuu perheensä kanssa paljon eri tavoin. Se on ystävällinen kaikille, mutta ei mikään ensimmäisenä liiveihin uiva kaikkien kaveri, vaan hiukan pidättyväinen ja hillitysti uusiin asioihin ja tuttavuuksiin tutustuva. Surina on muutaman kerran käynyt lampailla ja sillä on todettu löytyvän paimennustaipumusta.

Rokka on 4-vuotias uros, jolla on B/A lonkat (indeksi 11/22 104), 0/0 kyynärät, 0/0 polvet, selkä on kuvattu VA0, SP0 ja LTV1 ja terveet silmät (12/21). Rokka on geenitestattu PRCD-pra A ja IFT122-pra A, pompen a (vanhempien perusteella) ja DM A.